شرکت اهورا سپنتا
تجهیزات پزشکی سطح سلامتی جوامع مختلف در دنیا را افزایش داده است و در این امر شکی نیست که اگر این تجهیزات به لطف پیشرفت تکنولوژی نبود، شاید خیلی از بیماریها درمان نمیشد و ممکن بود خیلی از افراد حتی جان خود را از دست بدهند.
هر تجهیزی که وارد بازار میشود در کنار آن شغلهای مختلفی را به وجود میآورد که یکی از این شغلها، تعمیرات آن تجهیزات است.
از آنجایی که امروزه از تجهیزات پیشرفته پزشکی استفاده زیادی میشود، به همین جهت تعمیر و نگهداری از آنها بسیار مهم است؛ تعمیر به موقع این تجهیزات باعث عملکرد صحیح و ایمنی بالای آنها میگردد و نقش موثری بر ارائه مراقبتهای بهداشتی و درمانی دارد.
میتوان گفت تعمیرات تجهیزات پزشکی شامل فعالیتهای مختلفی همچون رفع خرابیها، تعویض قطعات آسیب دیده، تعمیر چراغ اتاق عمل، تعمیر برانکاد تعمیرات مکانیکی، سرویس دورهای و… است، از این رو کسب مهارت در این حرفه موجب میشود تا بتوان شغلی پایدار با آینده درخشان بدست آورد.
مسیر یادگیری تعمیرات تجهیزات پزشکی
درآمد تعمیرات تجهیزات پزشکی از ابزارهای مهمی به شمار میآیند که با کمک آنها به بیماران خدمات درمانی و بهداشتی ارائه میشود. بنابراین با توجه به اهمیت این دستگاهها دورههای آموزشی مختلفی ارائه میگردد تا تکنسینها دانش لازم را جهت تعمیر و نگهداری این تجهیزات بدست آورند. میتوان گفت برخی از این دورهها شامل موارد زیر هستند:
- دورههای تخصصی: امروزه موسسات و مراکز آموزشی مختلف به برپایی انواع دورههای تخصصی در زمینه تعمیر تجهیزات پزشکی همچون دوره تعمیرات تجهیزات اتاق عمل، تعمیرات تجهیزات دندانپزشکی، دوره تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی و…میپردازند، این آموزشها از دورههای نظری و عملی فراوانی تشکیل شدهاند که همگی مربوط به تعمیر و نگهداری انواع تجهیزات پزشکی است، بنابراین دورههای تخصصی به افراد کمک میکند تا مهارتهای فنی لازم را در این زمینهها بدست آورند.
- آموزش و کارآموزی: بسیاری از شرکتها و مراکز تعمیرات تجهیزات پزشکی به ارائه برنامههای آموزشی میپردازند و همچنین امکان کارآموزی را برای افراد علاقمند به این رشته میسر میکنند تا افراد بتوانند از طریق این برنامهها و مهارتهای عملی با تجهیزات و نحوه تعمیرات و نگهداری این تجهیزات آشنا گردند و با کمک کارشناسان مجرب، مهارتهای خود را تقویت کنند.
- خودآموزی: برخی از افراد نیز با مطالعه کردن و خودآموزی به تقویت مهارتهای فنی خود در این حرفه میپردازند. آن ها برای فراگیری تعمیرات تجهیزات پزشکی از مقالات، کتابها، افراد مطلع، منابع آنلاین و… کمک میگیرند و به طور خودآموز به یادگیری جدیدترین نکات تعمیر تجهیزات پزشکی میپردازند.
مهمترین وظایف شغلی تعمیرکار تجهیزات پزشکی
میتوان گفت دوره تعمیرات تجهیزات پزشکی فنی و حرفه ای به تعمیر انواع تجهیزات پزشکی همانند تجهیزات الکترونیکی، هیدرولیکی و الکترومکانیکی در مراکز پزشکی، مطبها، بیمارستآن ها، دندانپزشکیها و… میپردازد. بنابراین میتوان برخی از مهمترین وظایف شغلی تعمیرکار تجهیزات پزشکی را به صورت زیر بیان کرد:
- نصب و راهاندازی دستگاهها و تجهیزات پزشکی
- بررسی و آزمایش نمودن تجهیزات پزشکی و کالیبراسیون قطعات
- تعمیر کردن و تعویض قطعات دستگاههای پزشکی
- بررسی عملکرد دستگاهها و نگهداری پیشگیرانه آن ها از هر گونه آسیب
- یادگیری راهنماییهای فنی و شرکت نمودن در جلسات آموزشی
نکات مهمی که تعمیرکار تجهیزات پزشکی باید بداند
تعمیرکاران برای آن که بتوانند به فردی ماهر و موفق در زمینه تعمیر تجهیزات پزشکی تبدیل گردند، باید آموزشهای تخصصی در این زمینه ببینند. برخی از نکات مهمی که تعمیرکار تجهیزات پزشکی باید بداند به قرار زیر است:
- تعمیرکار شناخت کافی بر روی قطعات الکترونیکی داشته باشد و بتواند میزان کارایی برد دستگاهها را بسنجد.
- با مولتی متر بتواند به ارزیابی قطعات برد بپردازد.
- تسلط کافی بر هویهکاری و هیترکاری داشته باشد تا بتواند قطعات تجهیزات پزشکی را در جای مخصوصشان قرار دهد.
- تعمیرکار باید بتواند به بخشبندی مناسب پاورها، مین برد، سوئیچینگ، بردهای تغذیه و… بپردازد.
- همچنین چیپ گرافیک را در بردهای تصویربرداری به خوبی بشناسد.
- با بررسی صفحه نمایش دستگاهها بتواند به عیبیابی و تشخیص مشکل آن ها بپردازد.
- شناخت لازم نسبت به بردهای تک لایه یا چند لایه پزشکی و نحوه تعمیر آن ها داشته باشد.
- تعمیرکار تجهیزات پزشکی باید مهارت ارتباط درست با مشتریان را نیز فرا گرفته باشد.
این تعمیرکاران باید در مدت زمان کوتاهی بتوانند به خوبی این تجهیزات را تعمیر کنند تا سلامت بیماران بویژه بیماران اورژانسی تهدید نگردد.
ویژگی های یک تعمیرکار تجهیزات پرشکی خوب
بسیاری از مراکز و مکانهای پزشکی نیاز به یک تعمیرکار تجهیزات پزشکی خوب و بامهارت دارند، از آنجایی که تعمیر تجهیزات پزشکی نیاز به دانش فنی دارد تا این تجهیزات بدون هیچ عیب و نقصی مورد استفاده قرار گیرند، بنابراین میتوان گفت یک تعمیرکار خوب پزشکی ویژگیهای مختلفی دارد که برخی از ویژگیهای آن شامل موارد زیر است:
- برخورداری از مهارت حل مسئله
- داشتن تجربه و مهارت بالا جهت کار تعمیرات تجهیزات پزشکی
- برخورداری از تحصیلات و دانش فنی لازم جهت انجام تعمیرات تجهیزات پزشکی
- داشتن دقت بالا و توجه به جزئیات قطعات
- برخورداری از نظم، مسئولیت پذیری و وقتشناسی لازم
- افزایش امنیت جان و مال افراد
:: برچسبها:
شرکت اهورا سپنتا ,
:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2